برنامه ریزی کارشناسی ارشد حسابداری
حسابداران
مقاله , پروژه مالی , پایان نامه , نرم افزار حسابدای رایگان
1- براي اينكه در ارشد موفق شويد بايد منابع مناسب و حداقلي را بخوانيد. لازم نيست چندين منبع مختلف بخواهيد تا درس را ياد بگيريد. بلكه يك منبع مناسب را بارها و بارها بخوانيد. اگر يك كتاب خوب را 2 بار بخوانيد بهتر از اينست كه 2 كتاب خوب را يك بار بخوانيد. برخي از كتابها خوبند ولي برخي از كتابها عالي اند براي مثال مروري جامع بر حسابداري مالي. اگر كتاب مروري جامع بر حسابداري مالي (دكتر نوروش و همكاران) را 3 الي 4 بار و حتي بيشتر بخوانيد ضرر نخواهيد كرد. بنده و يكي از دوستانم كه با هم براي ارشد مي خوانديم علاوه بر خواندن فصول برخي از تستها را آنقدر زده بوديم كه وقتي اول تست را مي ديديم جواب تست را مي گفتيم. بايد به اين نقطه برسيد.(البته ما كتاب را دير گرفتيم و آنطور كه مي خواستيم نشد كه بخوانيم)

2- اگر بتوانيد با كسي كه از نظر فكري مشابه شماست درس بخوانيد خيلي بهتر خواهد بود(هم از نظر عقيدتي و هم از نظر سياسي و هم از نظر درسي). اگر از نظر عقيدتي مشابه نباشيد احتمالا با هم به بحثهاي سياستي و عقيدتي خواهيد پرداخت و زمان را از دست داده و احتمالا به مشكل برخورد خواهيد كرد. اگر از نظر درسي مشابه نباشيد مطمئنا به مشكل برخورد خواهيد نمود. زيرا كسي كه قويتر است درس را ياد گرفته و اگر بخواهد مطلبي را چند بار تكرار كند احتمالا حوصله اش سر مي رود.

3- هيچگاه در درس خواندن عجله نكنيد سعي كنيد تا تمام مطلبي را كه در حال خواندن هستيد را ياد بگيريد. مطلبي را نيمه كاره رها نكنيد. منظورم اين نيست كه يك مطلب را در يك روز تمام نماييد منظورم اينست كه اگر براي مثال مطلبي 5 روز خواندنش طول مي كشد آنرا 5 روز و يا حتي بيشتر بخوانيد و بعد از ياد گيري كامل به سراغ مطلب ديگري برويد تا پيشرفت را در كار خود ببينيد. وقتي يك بخش را بطور كامل تمام مي كنيد خيال شما از بابت آن بخش راحت مي شود و بعد از آن مي توانيد تست بزنيد و فقط در صورت لزوم متن درس را مرور نماييد.

4- يك نكته خيلي مهم، اينست كه برخي از فصول را كه احتمالا ضعف داريد مشخص نموده و آنها را كنار بگذاريد البته منظور آن فصولي است كه شما ضعف داريد و در ارشد نيز سوال كم از آن بخش مي آيد. اگه در بخشي ضعف داريد و سوال زياد مي آيد حتما برنامه ريزي نمايد تا كامل آنرا بخوانيد و حتي بيشتر از ساير موارد روي آنها وقت بگذاريد. خودم يادم هست كه زبان را براي مثال چون خيلي ضعيف بودم كنار گذاشتم و نخواندم. و يا حسابداري تلفيقي فقط چند قسمت كوچك آنرا خواندم. حسابداري شعب داخلي را نيز نخواندم و .... توجه شود اينكه مي گويم نخواندم نه اينكه اصلا نخوانده باشم. منظورم اينست كه براي ارشد روي آن وقت زيادي نگذاشتم. من تمام كتابهاي تخصصي حسابداري را خواندم.

5- سعي كنيد حتما نكته برداري كنيد به هر شكلي كه مي توانيد و خودتان راحتتر هستيد بنده و رفيقم روي برگه هاي كوچك، مشابه برگه هاي جي5 مطالب مهم را مي نوشتيم. مخصوصا مواردي كه مي بايست حفظ نماييد را روي برگه هاي كوچك بنويسيد و هر روز تعدادي از برگه ها را بخوانيد. بنده و دوستم كه با هم مي خوانديم هر كدام مطالب مهم را براي خودمان نوشته و در بخشهايي از روز براي هم مي خوانديم يكي را دوست بنده مي خواند و يكي را من. اگر جايي مهم بود روي چند برگه مي نوشتيم تا بيشتر تكرار شود. شايد برخي از مطالب را بيش از 30 الي 40 بار خوانديم بطوري كه وقتي اولين كلمه روي برگه را مي ديديم كل جمله را مي گفتيم. بايد آنقدر تكرار كنيد تا ملكه ذهنتان شود. باز هم تاكيد مي كنم اگر نكته برداري نكنيد احتمالا 80% مطالبي كه مطمئن هستيد كه در دهنتان حك شده در اواخر فراموش خواهد شد كه مساله باعث لطمه زدن به اعتماد به نفس شما در ايام نزديك به امتحان شده و باعث ايجاد استرس خواهد شد. باز هم مي گويم نكته برداري، نكته برداري، نكته برداري و نكته برداري.

6- منابع جديد بخوانيد. منابع چند سال گذشته مناسب نيستند. حتي منابع 2 الي 3 سال گذشته. منظورم تعدد منابع نیست.

7- در رياضي و آمار لازم نيست تا همه فصلها را بخوانيد. برخي از فصول مربوط به رشته هاي مديريت و اقتصاد است و در رشته حسابداري يا سوال نمي آيد يا خيلي كم سوال مي آيد لذا روي آنها سرمايه گذاري نكنيد. براي مثال چنانچه فصلي تعداد صفحاتش زياد است و يا مطالبش سنگين است و در ارشد حداكثر يك سوال مي آيد لازم نيست آن فصل را بخوانيد بجاي آن روي فصلهايي كه بيشتر سوال مي آيد تمركز نماييد. و سعي نماييد مطالبي را ياد بگيريد كه از آن بيشتر سوال در ارشد مي آيد. در ارشد كمتر كسي را پيدا خواهيد كرد كه 100% سوالها را زده باشد حتي در يك درس(البته شايد يك يا چند نفري را بصورت منحصر بفرد در يك درس خاص پيدا كنيد). نظر شخصي بنده اينست كه 100% زدن شانسي است.

8- هيچگاه از ماشين حساب استفاده ننماييد. شايد اوايل سخت باشد ولي عادت مي كنيد. در ارشد استفاده از ماشين حساب ممنوع است. مطمئن باشيد اگر از ماشين حساب استفاده نماييد در ارشد وقت كم مي آوريد. همه ضرب و تقسيم ها و جمع و تفريقها چند رقمي را با دست انجام دهيد شايد اوايل ضريب اشتباهاتتان بالا باشد و خسته شويد، ولي به مرور زمان بهتر خواهيد شد.

9- هنگام تست زدن در اوايل خيلي روي زمان تاكيد نكنيد بيشتر حواستان روي اين مطلب باشد كه نقاط ضعف خود را پوشش دهيد. مطمئن باشيد اگر نقاط ضعف خود را شناسايي نماييد در ارشد خيلي به شما كمك خواهد كرد تا بدون اشتباه به تستها جواب دهيد. و همچنين استرس شما خيلي كمتر خواهد شد. (من خيلي بي خيال بودم شايد اگر صبح امتحان مادرم مرا از خواب بيدار نمي كرد من خواب مي ماندم.) بعد از يك يا دو ماه بسته به زمان مانده به امتحان ارشد زماسنجي كنيد. بنده و دوستم بعد از اينكه شروع به زمانسنجي كرديم اگر قرار بود هر سوال رياضي را در 2 دقيقه بزنيم و تعداد سوالات 10 سوال بود بعد از 20 دقيقه دست از تست زدن مي كشيديم حتي اگر همه سوالات رو نمي زديم و سوالات نزده رو از روي جوابا مي زديم ولي به مرور زمان سرعتمون افزايش پيدا كرد.

10- در اوايل سعي نكنيد تا مثلا روزي 7 ساعت يا بيشتر درس بخوانيد. از كم شروع كنيد خود بخود زمان بيشتر مي شود. سعي كنيد به مرور زمان مثلا طي 2 ماه زمان خود را افزايش دهيد. بنده و رفيقم از 25 شهريور بصورت رسمي شروع به خواندن كرديم. اوايل شايد روزي 3 الي 4 ساعت مي خوانديم ولي در اواخر غير از خواب و خوراك و كارهاي جنبي واجب تقريبا هيچ وقت استراحت ديگري نداشتيم. البته اين را بگويم چون ما دو نفر مكمل خوبي براي هم بوديم خيلي به هم كمك مي كرديم.

11- خانمها لطفا در انتخاب دوست براي خواندن درس دقت نمايند(به خانمها بر نخورد) متاسفانه بدليل حسادتي كه در ذات خانمها وجود دارد(خود بنده هم خواهر دارم) معمولا وقتي مطلبي را ياد مي گيرند سعي مي كنند آنرا فقط براي خود نگه دارند ولي يادم نمي آيد مطلبي را ياد گرفته باشم و به دوستم نگفته باشم. تا جايي كه حتي اگر مطلب مهمي ياد مي گرفتم اگر مشغول تست زدن هم بود تست زدنش را قطع مي كردم تا مطلبي را كه ياد گرفته بودم به او بگويم. و البته او هم همينطور عمل مي كرد. البته اين را نيز بگويم كه خيلي از دوستان به تنهايي خوانده اند و از بنده و دوستم خيلي خيلي موفق تر بوده اند. لزوم قبولي در ارشد خواندن چند نفر با هم نيست ولي اگر 2 نفر با هم باشيد به نظر بنده موفق تر خواهيد بود.

12- يك نكته مي خواهم بگويم البته شايد بگوييد كليشه اي است ولي براي بنده هيچگاه بدين صورت نبوده است. توكل بر خدا هيچگاه يادتان نرود. مطمئن باشيد كه توكل باعث آرامش خواهد بود و قطعا باعث كاهش استرس و افزايش اعتماد به نفس خواهد شد. بنده وقتي كه يكبار همه سوالات ارشد86 را زدم وقتي شمردم يادم هست كه كمتر از 35% كل سوالات بود و اگر همه هم درست مي بود بنده نمي توانستم قبول شوم. من در ارشد ابتدا هر سوالي را كه 100% مطمئن بودم زدم سوالاتي را كه 50-50 بود را نزدم البته توصيه خيلي ها اينست كه 50 -50 را بزنيد ولي بنده اين كار را نكردم. من روي درس حسابرسي خيلي ضعيف بودم و البته هنوز هم هستم. حدود 7 الي 8 سوال را مطمئن بودم و روي خيلي از سوالات بين 2 گزينه مانده بودم و واقعا نمي دانستم كدام را بايد بزنم چون وقتي زياد تست حسابرسي مي زنيد به جوابهاي متناقض زيادي از اساتيد مختلف مي رسيد مثلا آقاي اسكندري يك جور جواب مي دهد و آقاي نوروش يك جور ديگر و آقاي فاضلي و اماني يك جور ديگر (به اين موضوع ان شاء ا.. خودتان مي رسيد.) بنده بين دو گزينه اي كه مطمئن بودم دست مي گذاشتم و مي گفتم يا خود خدا و يكي را مي زدم (البته نمي گويم شما اين كار را بكنيد) منظورم اينست كه بايد توكل وجود داشته باشد. بنده درس حسابرسي را 69% زدم و شايد در كل كشور حدود 10 نفر حسابرسي را بيشتر از بنده زده باشند(ارشد سال 86 رتبه بنده 147 بوده است) بنده واقعا قبولي در ارشد را مديون خدا هستم اين را از ته دل مي گويم حتي اگر شما بگوييد اين موضوع كليشه اي است. و البته اين توكل در درسهاي ديگر هم وجود داشت. ولي در حسابرسي بارزتر بود.

13- سوالات كنكور سالهاي قبل را حتما بارها و بارها بزنيد. اگر در اثر تكرار زياد جوابها را حفظ شديد سعي كنيد باز هم راه حل را بنويسيد. مثلا حتي اگر مي دانيد كه جواب سوال 60 ، گزينه 2 مي شود ولي باز هم سعي كنيد راه حل را كامل بنويسيد و به جواب برسيد. اين كار خيلي مهم است با اين كار شما صبر و حوصله خود را افزايش مي دهيد و چنانچه در ارشد سوال تكراري بيايد فقط به گزينه اكتفا نخواهيد كرد و با نوشتن راه حل به جواب دقيق خواهيد رسيد.

14- بنده در آزمونهاي آزمايشي شركت كرده ام. البته مهم نيست كه كجا باشد. من در 6 مرحله آزمون شركت كردم و در آزمون جامع دوم رتبه ام 150 از بين 550 نفر شد. هدف من از شركت در آزمون اين نبود كه ببينم رتبه ام چند مي شود هدف بنده اين بود تا مشكلات خودم را شناسايي كنم براي مثال يكي از نقاط ضعف من عجله كردن در تست زدن بود و همين مساله باعث مي شد تا حتي سوالاتي را كه قبلا براحتي حل مي كردم در آزمون آزمايشي اشتباه بزنم. يك مشكل ديگر بنده اين بود كه از نشستن روي صندلي خسته مي شدم ولي در همه 6 آزمون بنده حتي اگر همه سوالات را مي زدم باز هم مي نشستم تا وقتم تمام شود يعني هميشه آخرين نفر از روي صندلي بلند مي شدم. با اين كار صبر و حوصله خودم را افزايش دادم.

15- به دانشجويان غير حسابداري قبل از اينكه بخواهند برنامه ريزي كلي نمايند و منابع را تهيه نمايند توصيه مي كنم كه ابتدا كتاب اصول حسابداري 1 پيام نور را بخوانند بعد اصول 2 و بعد هم اصول 3 چنانچه از كليت حسابداري خوششان آمد ما بقي منابع را تهيه نمايند.

16- برخي درباره شركت در كلاسهاي آمادگي در كنكور سوال نموده اند. بنده به شخصه در هيچ كلاسي شركت نكردم و فقط يكي از دوستان بنده كه رشته اش حسابداري بود 1 ساعت اصول 1 و يك ساعت اصول 3 بخش شعب رو به من درس داد. البته دليل شركت نكردن در كلاس وضع مالي نامناسب بوده است. توصيه مي كنم اگر مشكل مالي نداريد چنانچه استاد خوبي سراغ داريد حتما در كلاس شركت كنيد. با گرفتن كلاس بجاي اينكه چندين ساعت وقت بگذاريد تا مطلب را ياد بگيريد شخصي كه قبلا مطالب را ياد گرفته است اطلاعات خود را در اختيار شما قرار مي دهد و اين به شما در صرفه جويي در زمان كمك مي نمايد. البته اينكه خودتان يك مطلب را ياد بگيريد خيلي در روحيه شما تاثير مثبتي خواهد داشت. اگر وقت كافي در اختيار داريد حتما خودتان بخوانيد تا لذت درس خواندن را درك كنيد.

17- اگر در آزمونهاي آزمايشي شركت مي كنيد(البته توصيه بنده اينست كه براي شناسايي نقاط ضعف خود شركت كنيد) به نكات زير توجه كنيد:

- نقاط ضعف خود را شناسايي كنيد.

- در هر يك از آزمونهاي آزمايشي وقت هر سوال را فقط براي همان سوال صرف كنيد. بنده قصد نداشتم در آزمون ارشد سوالات زبان را بزنم به همين دليل در آزمونهاي آزمايشي زمان مربوط به زبان(20دقيقه) را بيكار مي نشستم و از دقيقه 21 شروع مي كردم رياضي را مي زدم و بعد از اينكه زمان مربوط به رياضي تمام شد درس بعدي را شروع مي كردم (در آزموني كه بنده شركت كردم دفترچه اول و دوم را با هم دادند و ضمنا سوالات واقعا استاندارد نبود و حتي مي توان گفت كاملا غير استاندارد بود) براي بنده رتبه مهم نبود فقط و فقط شناسايي نقاط ضعف مهم بود. اين كه مي گويم هر درس را در همان زمان مربوط به خود بزنيد بدين دليل است كه خود تنظيم شويد. زمان هر يك از درسها را بنده به شرح زير براي خودم تقسيم بندي كرده بودم:

زبان 20 دقيقه، رياضي و آمار 70 دقيقه(دفترچه اول 90 دقيقه)، مالي 60 دقيقه، صنعتي 60 دقيقه و حسابرسي 30 دقيقه(دفترچه دوم 150 دقيقه).(احتمالا وقت حسابرسي را زياد مي آوريد بدليل حفظي بودن درس ولي در آزمونهاي آزمايشي زمان هر درس را به همان درس اختصاص دهيد).

18- با توجه به اينكه برخي از دوستان رشته ليسانس اينجانب را سوال كرده اند بايد بگويم ليسانس بنده رياضي بوده است. درصد هاي من در كنكور ارشد 86 به شرح زير بوده است:

زبان= 0%

رياضي و آمار= 56% (حقيقتش بدليل اينكه رشته ليسانسم رياضي بود يه مقداري مغرور شدم و نخواندم و واقعا كم زدم البته دليل ديگرش اين بود كه بنده و رفيقم زمانبندي اشتباهي داشتيم و در آخر يه مقداري وقت كم آورديم و نشد رياضي را خوب بخوانيم).

مالي= 58%

صنعتي= 40%

حسابرسي= 69%

معدل= 13.22

رتبه سال 85 = 5555(4 تا عدد 5)

رتبه 86= 147

19- دو نكته كه در فوق نيز گفته ام را بدليل اهميت آن مجددا تكرار مي نمايم:

- حتما نكته برداري نماييد. مطمئن باشيد در اواخر بدليل زياد شدن حجم مطالب فرصت مرور همه مطالب را نخواهيد داشت ولي نكاتي كه برداشته ايد مي تواند به شما كمك شاياني در ياد آوري كل مطالب درسي نمايد. باز هم مي گويم اگر مي خواهيد در آخر كار دچار استرس نشويد؛ اگر مي خواهيد قبول شويد حتما نكته برداري نماييد. خيلي از افراد را ديديم كه بدليل عدم نكته برداري متاسفانه نتوانستند قبول شوند و زحمت آنها به هدر رفت. برخي از اين افراد بدليل اعتماد به نفس بالاي خود حتي ارشد دانشگاه آزاد نيز شركت نكرده بودند. و چند نفر از اين افراد الان مشغول خدمت سربازي اند و يكي از خانمها كه دچار همين مشكل شده بود امسال مجددا مي خواهد براي ارشد بخواند و يكسال از عمرش به هدر رفت.

- لزومي ندارد كه همه فصلها را بخوانيد. ببينيد از چه فصلهايي بيشتر سوال مي آيد همان فصلها را بيشتر بخوانيد. نظر بنده اينست كه اگر 80% مطالب را بصورت 100% كامل ياد بگيريد خيلي بهتر از اينست كه 100% مطالب را باندازه 80% ياد بگيريد.




منبع: وبلاگ asset.blogfa.com


گزارش نوشته نامناسب

نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





پيوندها